Pinksteren, de Belofte van God

Volgens het Woord van God, in hoofdstuk 2 van de Handelingen der Apostelen, werd de Heilige Geest uitgestort over de eerste christenen. Zo werd ook het begin van de Kerk gemarkeerd;

“maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde.” (Handelingen 1:8)

De discipelen van de Here Jezus voerde de opdracht uit en waren in Jeruzalem, in afwachting van de belofte toen ze, samen op dezelfde plek waren, een geluid vanuit de hemel hoorde, zo sterk als een sterke wind en die het hele huis, waar zij zaten, vulde.

Tongen als van vuur verschenen onder hen en één rustte op elk van hen, die vervuld waren met de Heilige Geest en andere talen begonnen te spreken, volgens de Geest het hun gaf, zodat alle buitenstaanders, van de meest verschillende nationaliteiten, hen in hun eigen taal hoorde spreken.

De doop met de Heilige Geest betekent macht, kracht, moed, vrijmoedigheid en lef om te leven, net zoals de Here Jezus hier op aarde leefde. We hebben gezien dat veel oprechte christenen tevergeefs een bovennatuurlijke poging deden om hun leven in overeenstemming te brengen met de bijbelse principes.

Als het met de doop met de Heilige Geest al niet makkelijk is om verleidingen te weerstaan en een getrouw getuigenis te behouden, stelt u zich dan eens voor zonder Hem! Velen proberen problemen en verleidingen te ontwijken, niet omwille van gehoorzaamheid aan Gods Woord, maar eerder om te vluchten voor het kwaad, of uit angst om te struikelen en te vallen.

Welnu, als er angst bestaat, dan is dat omdat er behoefte is aan een bekleding van kracht, volgens de belofte van de Here Jezus, toen hij zei:

“maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de Heilige Geest over u komt…” (Handelingen 1:8)

  • Bisschop Edir Macedo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...