Raadsels uit de oudheid

“Mijn volk, neem mijn onderricht ter ore, neig uw oor tot de woorden van mijn mond. Ik wil mijn mond met spreuken opendoen en van aloude verborgenheden doen overvloeien.” (Psalmen 78:1-2)

Psalm 78 spreekt over raadsels van weleer en vervolgens gaat de psalmist verder met praten over de wonderen die God in het verleden deed. Dit zou overigens aan de jongsten verteld moeten worden, zodat ze de Werken van God niet zouden vergeten, Zijn geboden en hun Hoop in Hem zouden onderhouden.

De Universele Kerk bestaat al meer dan 45 jaar en wie vandaag de dag naar de kerk komt, vind haar sterk, robuust, standvastig, volwassen en bezig met verschillende projecten.

Als de Kerk vandaag de dag zo is, is dat omdat in het begin, 45 jaar geleden, mannen en vrouwen van God, beginnende met Bisschop Macedo en mevrouw Ester, hun leven gaven voor dit werk.

We gingen door grote vervolgingen, worstelingen, uitdagingen, beproevingen en ontberingen. We sliepen op de grond, vielen kilo’s af, deelden één maaltijd, huilden en jammerden. Ook werden we bespot, vervloekt, ter dood gezworen, in diskrediet gebracht, zelfs veracht door familieleden. We werden aangevallen op straten en behandeld als het uitschot van de wereld.

We reageerden met geestelijke wapens, we baden, we riepen aan, we beklommen bergen, we vastten, we hielden verschillende nachtwakes, we brachten nachten door op het altaar, we sloten en onderhouden tot op de dag van vandaag een sterk verbond met God.

We waren verspreid over onbekende landen, nieuwe talen en culturen.

Tegenover zoveel opoffering, groeien we.

En omdat we groeiden, werden we nog meer vervolgd door grote vervolgingen van media, door de katholieke kerk en zelfs door politici….

We hebben dit alles weerstaan, de worstelingen en vervolgingen hielpen ons om geestelijke spieren op te bouwen…

Godzijdank stellen wij ons vertrouwen volledig en alleen op God.

We hebben met niemand afspraken gemaakt.

Niemand kan zeggen dat hij verantwoordelijk was voor al deze groei.

We groeien door de medewerking van de ware leden van het lichaam van Christus, zij die uit God geboren zijn.

Alle eer en glorie zij aan de Heilige Geest.

Wij zijn verbonden met het ALTAAR.

• Met dank aan: Bisschop Eduardo Bravo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...