Slechte dienaar, boze ogen

“De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken. Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.” (2 Korinthe 10:4-5)

God geeft ons wapens om de argumenten van de duivel te vernietigen, want ze moeten door ons worden vernietigd, zodat we niet in hun bolwerken vast komen te zitten.

Dit is de reden waarom allen die vallen, fouten maken, het Werk van God verlaten, niet opofferen etc, een argument hebben voor hun acties en daar is het bolwerk van de duivel.

Eva had een argument, Adam en Kaïn ook en zo gaat het door.

Ik geloof dat, tegenover de neiging van een ieder, de duivel menselijk gesproken een argument bedenkt vol logica en overtuiging voor degene die zichzelf niet onderzoekt en niet nadenkt.

De slechte dienaar aanvaardde het argument dat zijn meester slecht was, in plaats van zichzelf te onderzoeken en te zien dat hij altijd moest worden gecorrigeerd, omdat hij nalatig was, gaf hij ruimte voor de boze ogen.

Vanwege de argumenten van de duivel:

Hadden de gevallen engelen boze ogen jegens God;

Had Eva boze ogen jegens God;

Had Kaïn boze ogen jegens God …

Wat we vandaag de dag het meest zien, zijn argumenten en boze ogen van de Evas, Cains en slechte dienaren van het leven.

Daarom moeten we altijd bidden: “God, laat ons niet in verzoeking vallen. Laat ons niet in verzoeking vallen van de argumenten van de duivel zodat we ons proberen te rechtvaardigen om onze eigen wil te gehoorzamen.”

Met dank aan: Bisschop Wagner Negrão

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...