“Tussen de doorns”

“En bij wie in de dorens gezaaid is, dat is hij die het Woord hoort; maar de zorgen van deze wereld en de verleiding van de rijkdom verstikken het Woord, en het wordt onvruchtbaar.” (Mattheüs 13:22)

Mediterende over dit vers, zie ik dat dit met vele pastors en pastors vrouwen is gebeurd. Gedurende hun ministerie, hebben zij toegelaten dat de “zorgen van deze wereld en de verleiding van de rijkdom”, het Woord van God hebben verstikt, hetgeen dat sinds het begin was gezaaid in zijn/haar binnenste.

De duivel is de “verleider van iedereen”. Hij viel uit de hemel en is hier op de aarde aan het verleiden. Als hij probeerde de Here Jezus te verleiden, zal hij dan niet proberen om de pastor, vrouw, bisschop of helper te verleiden?

“Opnieuw nam de duivel Hem mee, nu naar een zeer hoge berg, en hij liet Hem al de koninkrijken van de wereld zien, met hun heerlijkheid, en zei tegen Hem: Dit alles zal ik U geven, als U knielt en mij aanbidt.” (Mattheüs 4:8-9)

Voornamelijk degenen die niet waken, worden verleid en vallen in de greep van Mammon. Daarom moeten wij ons er bewust van zijn, dat onze ziel elk moment gevaar loopt.

“En waarom lopen wij dan elk uur gevaar?” (1 Korinthe 15:30)

Wij zullen alleen kunnen rusten wanneer onze ziel ons lichaam verlaat en wij de Here Jezus zullen ontmoeten. Zolang dit niet het geval is, moeten wij waken en strijden, dag na dag tegen de “verleider van deze wereld”, die probeert binnen te komen door wat wij voelen, wat wij zien, wat wij denken, wat wij zeggen en horen.

“Laat wat u vanaf het begin gehoord hebt, in u blijven. Als in u blijft wat u vanaf het begin gehoord hebt, dan zult ook u in de Zoon en in de Vader blijven. En dit is de belofte die Hij ons heeft beloofd: het eeuwige leven.” (1 Johannes 2:24-25)

God zegene u meer en meer!

  • Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...