Goed geweten

“Angst, valkuil en strik over u, bewoners van de aarde! En het zal gebeuren dat wie vlucht voor het beangstigende geluid, neervallen zal in de valkuil…’’ (Jesaja 24.17-18)

Velen vluchtten door het geloof voor de angst, klommen uit de kuil, maar dat geloof was niet genoeg om hen uit de strik te bevrijden. Om niet in de strik te vallen, is waakzaamheid ook noodzakelijk.

Niet iedereen die het geloof had om grote getuigenissen te geven, had het geloof om te waken en te vluchten van de valstrikken

Velen die ooit bekend stonden om de grootheid van hun geloof, om het overwinnen van problemen die iedereen vrees bracht, familie en financiële problemen, verslavingen en ongeneeslijke ziekten overwonnen, en zelfs uit de put klommen, maar het ontbrak aan geloof om te waken over een vriendschap, een date , een gevoel, een verlangen, een compliment, en raakten verstrikt.

We ontsnappen alleen aan de strik door 24 uur per dag te waken.

“En wat Ik tegen u zeg, zeg Ik tegen allen: Wees waakzaam!” (Marcus 13.37)

De Here Jezus zegt tegen iedereen, man, vrouw, gehuwde, vrijgezel, helper, bisschop, pastor, vrouw van de pastor, lid, kerkganger, aan iedereen. Letterlijk iedereen! Waak!

  • Met dank aan: Bisschop Renato Valente