Voor de Kaïns van vandaag

“…maar op Kaïn en op zijn offer sloeg Hij geen acht. Toen ontstak Kaïn in grote woede en liet hij zijn hoofd zakken.” (Genesis 4:5)

Er zijn velen die zich voelen zoals Kaïn zich voelde, afvragend waarom God hen niet beantwoord. Ze hebben het gevoel alsof er nooit iets volgens plan gaat. Ze denken altijd dat mensen oneerlijk zijn tegen hun.

Maar, geloven dat alles extra moeilijk voor u is, zorgt er altijd voor dat u de schuld bij alles en iedereen plaatst.

Deze houding zorgt ervoor dat u gefrustreerd raakt en een bittere kijk op het leven, en tegen de mensen om u heen die werkelijk succesvol zijn, krijgt.

Ergens denkt u dat God iedereen voortrekt, behalve u. Klinkt dit bekend?

Nou, hetzelfde voorstel dat Kaïn ontving is hetzelfde dat God ons elke dag biedt, “Is het niet zo dat u, als u het goede doet, uw hoofd kunt opheffen?” (Genesis 4:7)

Als u even stopt en beter zal kijken naar uw situatie, dan zult u zich realiseren dat wat u aan God aan het offeren was (aan God presenteerde) inderdaad niet acceptabel geweest is.

God wilt iedereen eren, maar niet iedereen is bereid om Hem eerst te eren.

Deze eer word door onze dagelijkse offers gerepresenteerd, bijvoorbeeld: de manier waarop we anderen behandelen, hoe we onze tijd spenderen, onze tijd met God prioriteren, bidden voordat we eten, de Bijbel lezen, eerlijk zijn in het werk dat we doen, enzovoorts. God ziet niet slechts de kleine dingen die we doen, maar Hij ziet ook onze intentie erachter.

Schenk aandacht aan de offers die u gepresenteerd heeft. Zouden ze goedgekeurd zijn door God? Zo niet, wat zou u vandaag dan anders kunnen doen? Als u al doet waarvan u diep van binnen weet dat u het moet doen, zouden dingen dan niet goed uitpakken voor u?

Als u aan het falen was, zoals Kaïn, en dingen waren niet aan het gaan zoals het zou moeten, neem dan vandaag de beslissing om de dingen juist, bewust en met een diep plezier te doen voor de Here.

Op deze manier zal Hij u zegenen en eren. En zal Hij u met een opgeheven hoofd door het leven doen gaan.

  • Bisschop Rui Silva

Onverklaarbare vrede

Vandaag zie ik gepensioneerde voormalige teamgenoten met veel geld op hun rekening, maar geen van hen is rijker dan ik, haha! Weet u waarom?

Na de wegvoering…

Er bestaat momenteel geen enkel leed dat vergeleken kan worden met de dagen die nog te wachten staan…