Wat is God dienen?

“Maar Martha was druk bezig met bedienen. Nadat zij erbij was komen staan, zei zij: Heere, trekt U het Zich niet aan dat mijn zuster mij alleen laat bedienen? Zeg toch tegen haar dat zij mij helpt.” (Lucas 10:40)

Martha dacht dat zij diende door werken te verrichten. Vandaag de dag worden velen misleid, omdat zij werken verrichtten, of er zelfs nog mee bezig zijn, in de kerk of het Werk van God.

Doen is één ding, dienen een ander.

Op welke manier doe ik het en voor wie?

Dienen is het doen van de wil van uw Heer.

En het enige wat de Heer wilde, was dat Martha alles zou stoppen, alles opzij zou zetten om aan Zijn voeten te gaan zitten.

Veel mensen vragen zich het volgende af: ‘’Ik nam deel aan de gebedsketting, voorstellen, het vasten, de gebeden, Vasten van Daniel en ik heb niet de Heilige Geest ontvangen, waarom?’’

Want één ding is er nog nodig: het loslaten van alles en zichzelf werpen  aan de voeten van Jezus, zoals het voorbeeld van Maria, dat is God dienen, Zijn wil doen.

Dienen is gehoorzaam zijn aan de wil van God.

Ik kan dingen doen, maar als ik niet gehoorzaam ben, dan dien ik niet.

“Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat niet van haar zal worden afgenomen.” (Lucas 10:42)

Niet allen die dingen doen dienen, maar allen die aan de voeten van de Here Jezus zitten, die doen, en doen het met kwaliteit, omdat diegene de wil van de Heer doet.

Met dank aan: Bisschop Renato Valente