Zoals deze boom…

Wat belangrijk is aan een boom, is niet zijn uiterlijk wanneer hij vol bladeren en vruchten zit.  Maar de waarde ervan ligt in zijn wortels, oftewel, het verschijnt niet, omdat het in de aarde ligt.

En toch, ten minste eenmaal per jaar, in een bepaald seizoen, zal deze boom een ​​soort verandering ondergaan zoals het verlies van bladeren en een periode zonder zijn vruchten te laten zien.

Maar vanwege zijn sterke wortels zal hij weer de boom zijn die hij altijd was, en zelfs de tijd kan hem niet veranderen.

In ons leven zullen we soms als deze boom zijn.

In de momenten van verovering zullen we de bewonderende blikken aantrekken.

Met de komst van het “woestijnseizoen” (met de verliezen, de val van een bepaalde status, enz.), kunnen echter andere soorten blikken en vragen ontstaan.

Dus hoe gaat u om met een situatie die een beetje ongemak kan veroorzaken?  Het is simpel!

Als uw wortels bij de waterloop blijven, die de Heilige Geest is, in het “seizoen van de Allerhoogste”, zal Hij u eren!

“‘Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt, wiens vertrouwen de HEERE is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen.” (Jeremia 17:7-8)

Als u vertrouwt, zelfs in het droge seizoen, zult u vrucht dragen!

Met dank aan: Bisschop Alexandre Sento

Het maakt niet uit waar

Er is veel bekend over deze toespraak onder de gelovigen, omdat ze een tijdelijk gevoel in een omgeving met liedjes die...
- Met dank aan: Pastor Alexandre 

7 jaar van lockdown

De trouwe is vrijmoedig in zijn geloof, hij is onbevreesd in zijn acties, hij is vastberaden, hij vlucht niet van de beproeving, omdat hij weet dat zijn trouwheid aan God de goedkeuring garandeert.
- Met dank aan: André Cajeu

God is het Woord

Als we naar het verleden teruggaan, zullen we zien dat veel mannen hun woord eerden.
- Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches